News Releases

Newsletter archive

Finanční sbírka na přímý nákup materiálu od českých dodavatelů pro pomoc Ukrajině

26-02-2022

Tisková zpráva velvyslanectví Ukrajiny v Praze:

Zřizujeme účet na okamžitou pomoc pro obranu Ukrajiny: 304452700/0300

Vyzýváme všechny, aby finančně podpořili sbírku na okamžitou pomoc při pořízení vojenského materiálu pro ukrajinskou armádu a domobranu. Ozbrojené síly a domobrana Ukrajiny nyní urgentně potřebují vojenský materiál pro obranu svých domovů, vlastní země a národní suverenity.

Zastupitelský úřad a Úřad přidělence obrany Ukrajiny v Praze má seznam konkrétních požadavků ukrajinské armády, který lze ihned pořídit od českých firem. Tato sbírka umožní, aby všichni přátelé a podporovatelé Ukrajiny mohli přispět k zastavení ruské agrese.

Jak lze pomoci?

Zastupitelský úřad Ukrajiny v ČR disponuje bankovním účtem (304452700/0300), na který lze zaslat finanční obnos určený pro následný nákup obranného materiálu. Donoři tedy zašlou finanční dar přímo ukrajinskému zastupitelskému úřadu v ČR.

Za shromážděné finanční prostředky zastupitelský úřad Ukrajiny vybere obranný materiál ve spolupráci s obrannými experty a zástupci Obranné sekce Hospodářské komory ČR a Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR. V koordinaci se státními orgány, HK ČR, AOBP a ukrajinskou ambasádou bude zajištěna zákonem určená administrativa a následná logistika dodání.

Více informací naleznete zde.

UKR Embassy